Crosspoint Kingdom Impact

is een plek waar mensen vanuit alle natiën tezamen komen en één te worden in de aanwezigheid van God.
Wij zijn bewust multicultureel, en wij bestaan om de levens van mensen impact te geven door principes van het Koninkrijk en diens rechtvaardigheid. Met de hulp van de Heilige Geest en het Woord van God we willen dat mensen Gods doel voor hun leven zullen ontdekken. Ons doel is om het Koninkrijk van God uit te breiden door het uitzenden van discipelen lokaal, regionaal en globaal.

Waarom een multiculturele kerk?

  • De tijd waarin we leven vraagt ernaar.
  • De hemel is multicultureel (Openb. 5:9)
  • De demografie van onze stad verandert. Meer diverse kerken zijn nodig omdat diversiteit aan het groeien is en immigratie aan het toenemen is. Immigranten vormen momenteel meer dan 35.8% van de populatie in Eindhoven.
  • Een multiculturele kerk die zowel divers als verenigd is in Christus brengt grote glorie aan God, vooral als wij elkaar liefhebben (Joh. 13:35; Joh. 17: 20-23)
  • Veel mensen vallen door kerkscheuringen. Er zijn groepen mensen die niet passen in de traditionele categorieën van kerken. Sommigen zijn eenzaam en zien uit naar een plek waar zij thuishoren. Sommigen zoeken naar gelegenheden om aangehoord te worden en bemoedigd door anderen. Tussen deze mensen zitten:
  1. Interraciale koppels en gemixte families.
  2. Immigranten, stedelijke en voorstedelijke allochtonen die waarden hechten aan het leven en werken in het midden van etnische diversiteit.
  3. Internationalen die geen Engels of Nederlands spreken√ Veel mensen die volgelingen van Christus zijn geworden weten goed wat het betekent om afgewezen te worden door hun familie of de maatschappij, als ook hun huizen en land te verliezen. CPK-Impact zal een familie zijn voor diegenen die zulke afwijzing meemaken.
  4. Mono-culturele kerken falen soms om geestelijk te groeien, of sterven zelfs uit, vanwege hun isolatie binnen de cultuur.